Governing the Green Transition: The role of cities and regions | 23 september 2024

Wanneer

23 september 2024    
11:00 - 12:30

Governing the Green Transition: The role of cities and regions | 23 september 2024

Hoe kunnen decentrale overheden het beste worden geholpen bij de groene transitie? De EU financiert 73 projecten om een klimaatneutraal Europa te realiseren. Op 23 september licht de EU verschillende projecten uit die zich richten op decentrale overheden. Wat zijn de ervaringen?

Webinar

De EU financiert 73 onderzoeks- en innovatieprojecten die de transitie naar een groen en klimaatneutraal Europa versnellen, in het kader van de Europese Green Deal. Op 23 september 2024 organiseert het ondersteunende bureau “Green Deal Projects Support Office” een webinar over de projecten die zich inzetten om decentrale overheden te ondersteunen bij de Europese Green Deal. Hoe gaan deze projecten in zijn werking, wat zijn de resultaten tot nu toe en wat zijn de leerpunten?

Het webinar wordt via Microsoft Teams georganiseerd en duur van 11:00 – 12:30. De Europese Commissie zal het initiatief introduceren en vijf projecten worden daarna uitgelicht. Er is aan het einde ruimte voor een vragen en een discussie met het publiek.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor het webinar op 23 september 2024 via deze website. Hier vindt u tevens het uitgebreide programma. Aanmelden kan tot vrijdag 20 september. De voertaal is Engels.

Door:

Femke Boersma, Huis van de Nederlandse Provincies

Bron:

Green Deal Projects Support Office webinar – Governing the Green Transition: The role of cities and regions, Europese Commissie